Další slibovaná recenze na šátky. Tentokrát na nadýchané mazlíky od Loktu She, se kterými jsme strávili asi dva týdny J Nejsem vůbec fanda oranžové, ale nakonec mě při navázání vůbec nedráždila a nosila jsem je všechny tři moc ráda. Nejvíc si chrochtala moje záda a ramena J Všechny tři šátky mají stejnou vazbu, ale jinou barvu útku. Útek je zjednodušeně nit, kterou je protkaná osnova šátku a v konečném důsledku dokáže hodně ovlivnit výslednou barevnost šátku.

 

Tak je vezmu popořadě a začnu mým největším miláčkem. Nejvíc mě vzhledem i vlastnostmi uchvátil Loktu She Sunrise Motion Ilaorum. Miluji tencel! Právě tady je útek bílý a z tencelu. Tencel mám ráda pro jeho vlastnosti. V šátku příjemně reguluje teplotu, dodává mu pevnost, ale zároveň měkkost a na slunci si jemně leskne. Baví mě, že se jedná o materiál, jehož výroba je velmi šetrná k životnímu prostředí J Gramáž šátku je vyšší – tj. 360 g/m2. Do ruku je ho víc, ale není to tak, že by se mi s ním špatně pracovalo. Pocitově je nejtenčí ze všech třech. Vázalo se mi s ním opravdu dobře a ani mi nepřišlo, že by dělal vzhledem ke gramáži velký uzel. Dotahoval se dobře a v úvazu držel. Na každé navázání jsem se moc těšila. Nebála bych se použít i menší děti, pokud s šátky nejste úplný začátečník.

 

Jako druhý mě uchvátil Loktu She Sunrise Motion Anatolí s 29% merino vlny. A víte co je na vlně, kterou Loktu She použilo úžasné, krom toho, že má termoregulační vlastnosti? Má speciální úpravu Total Easy Care, což v praxi znamená, že jí můžete s klidným svědomím šoupnout na mírný program na vlnu na 30 C do pračky! Jak já miluji, tyhle vymoženosti, protože se třeba dětma prát šátek v ruce by pro mě byla sebevražda J Útek šátku Anatolí je tmavě modrý a vynikne díky němu vazba J Gramáž po vyprání je stejná jako u jeho tencelového bráchy, ale pocitově je ho do ruky víc a je o hodně nadýchanější. Nošení v něm je právě díky nadýchanosti naprosto lahoda pro ramena i záda. Vždycky jsem si připadala, jak, když ani na sobě nemám dítě. A nekouše! Perfektně poslouží i jako batoháček (šátek na záda) v jednovrstvém úvazu na (nejen) rychlé přesuny.

Poslední z rodiny Loktu She Sunrise je bavlněná Awatea s černým útkem. Je to šátek, který vás nikdy nenechá ve štychu. Je vhodný spíš pro starší/těžší nošence a zkušenější nosiče, protože s gramáží přes 375 gms je ho do ruky opravdu dost. U malého miminka bych překáželo množství látky pod kolínky a nezkušenému nosiči by se s ním hůř dotahovalo. Na druhou stranu je to přesně, ten šátek, který se vezmete sebou na jakýkoliv výlet, s přehledem v něm budete celý den nosit a zároveň si z něj bez výčitek udělá deku na louce nebo v lese. Nazvala bych krásným, nosným pracantem, který bude dělat i velkou parádu :-)