Před měsícem mě oslovila s nabídkou spolupráce při prodeji nosítek značka GoBimbi. Jsem při navazování nových spolupráci/zařazování nových výrobců poměrně opatrná. Mnohokrát jsem se spálila a nebo se stává, že ne všechno funguje, tak jak má. Navíc než Vám něco nabídnu, chci si to osahat, otestovat, abych Vám nabízela jen věci, se kterými já sama souzním. GoBimbi je slovenská značka a nosítka šije také na Slovensku, což je mi bylo víc než sympatické. Domluvili jsme se, že mi pošlou nosítko na prohlédnutí a otestování. Dorazilo během asi 2 dnů, což byla neuvěřitelná rychlost. Při prvním vybalení mě příjemně potěšila velmi nízká váha nosítka. Na omak jsem se bála tvrdosti bederního pásu. Takhle obava mě už při první nasazení přešla. Bederní pás rozhodně patří mezi tvrdší, ale je poměrně tenký a na těle hezky sedí, nikde neřeže ani netlačí. Ramenní popruhy jsou hodně vypolstrované, ale nejsou extra široké, což je pro moje úzká ramena výhoda. Nastavování nosítka je intuitivní a nejsou nikde žádné přebytečné a matoucí přezky. Konečně! Kapucka je odepínací – to mi na většině nosítek chybí, protože ji skoro nepoužívám a často mi překáží :-)

Šířka sedu se nastavuje šňůrkou a u jejího výstupu je kovové očko. Díky tomu lze hezky do-nastavit šířku sedu i s miminkem na sobě (ikdyž já už mám víc dítě než miminko, vůbec mi to nedochází :-D) Při absenci oček látka hůř klouže a musím Matea odložit, přenastavit a znovu nandat. Před uspáním nic příjemného. Stejně snadno lze s dítětem na sobě nastavit i zádová opěrka, protože stahování není všité do nosítka. Řešení výšky zádové opěrky je podobné jako u Isary.

Nosítko je možné nosit na břichu i zádech a lze křížit popruhy. Vyrábí se ve dvou velikostech. Baby (testovaná) – vhodné od 56 cm. Strop se mi hůř odhaduje, ale Mateo má 74 cm a má ještě velkou rezervu (rozsah šířky je 20 - 42 cm). Výrobce udává do 2 let. Toddler je na větší děti, ale stále má možnost stahování zádové opěrky i sedu, což je za mě super. Rozsah sedu 34 – 53 cm. Za povšimnutí stojí i drobné detaily, jako je tvar slintáčků a kapucky. Všechno k sobě hezky ladí. Za mě je to moc hezky zpracované nosítko. Navíc v ceně nosítka jsou slintáčky a odepínací kapsička na drobnosti. S nosítkem jsem strávila dost času, včetně několika více než dvouhodinových procházek a nepocítila jsem žádný nekomfort. Cena je trošku vyšší, ale je vyvážená kvalitou zpracování a použitými materiály – 100% certifikovaná bio bavlna.