Loktu She - Vltava Meander

Nové

Žakárový šátek České značky Loktu She z Tencelu, konopí a česané bavlny, univerzální, vhodný pro celé nosící období.

Více informací

Skladem

3 150,00 Kč

VAT rate: 21% *

* according to EU regulations, the VAT rate may change based on the completed delivery address

-25%

4 200,00 Kč

Přidat na seznam přání

Parametry

PříměsTencel
Gramáž301 - 350 g/m2

Více informací

Vltava Meander

Paprsky odpoledního slunce, které se houpají na vlnách Vltavy. Křik racků ve vzduchu. Klidná síla řeky, která se krajinou proplétá od nepaměti. A když šátek otočíte, uvidíte spíš kopečky, kterých je naše země plná. Je to vrchovina Doupovských hor nad Ohří? Nebo Lužické hory plné lesů a schovaných pískovcových skal? Půvab jednoduchých vzorů: rozhodnutí je na vás.

Nosný a velmi pohodlný šátek s vyšší gramáží tkaný dvěma útky (tzv. triweave). Tento způsob tkaní dává šátku plasticitu a nadýchanost a zajišťuje pohodlí i při nošení těžších dětí. Tencel je jemný a hladivý, dává šátku měkkost. Konopí je velmi pevné a odolné vlákno, které nabízí vynikající savost i odolnost vůči UV záření. Používáme ho ve směsi s bavlnou, aby byl šátek dostatečně jemný i na nahou pokožku.
Díky příměsi konopí se můžou v šátku vyskytovat nopky – toto je normální vlastnost materiálu.

Limitovaná edice léto 2019.

materiál:

  • 64% česaná bavlna, 28% Tencel, 8% konopí

gramáž:

  • 333 g/m2 po praní

Nosný a velmi pohodlný šátek s vyšší gramáží tkaný dvěma útky (tzv. triweave). Tento způsob tkaní dává šátku plasticitu a nadýchanost a zajišťuje pohodlí i při nošení těžších dětí. Díky kombinaci Tencelu a merino vlny je šátek od začátku měkký a příjemný, zároveň je poměrně hutný. To z něj dělá ideální volbu pro větší děti.

Tencel je jemná příze, splývavá a pro kůži jako pohlazení. Merino vlna je měkká, nadýchaná, je známá svými skvělými termoregulačními vlastnostmi. Jak Tencel tak merino výborně absorbují vlhkost. Námi používané merino je samozřejmě mulesing free, záleží nám na kvalitě života ovcí.

Samozřejmostí jsou šikmé konce šátku pro snazší vázání a zašití lemů zaručující oboustrannost.

Šátek před použitím vyperte podle instrukcí na etiketě. Vazba se tím zpevní a dokončí se tak výrobní proces. Šátek se po prvním praní srazí na udanou délku – je to normální a při výrobě s tím počítáme.

Údržba: perte v pračce odděleně na velmi mírný program na vlnu (30°C, ždímání žádné nebo na nejnižší otáčky), používejte šetrné prací prostředky určené na vlnu. Nepoužívejte aviváž ani bělící prostředky. Sušte vodorovně rozložené, nedoporučujeme sušit v sušičce. Žehlete vlhké na nejnižší teplotu (program pro vlnu).

Poznámka: tencelové vlákno může fibrilovat („pustit chloupek“), pokud je při praní či sušení vystaveno vysokým teplotám. Pokud chcete vlákno „rozzářit“, vyžehlete ho na nízký stupeň při použití vysokého tlaku.

Celá výroba od navrhování vzoru přes tkaní po šití lemů probíhá v České republice. Materiál na šátky má certifikaci Oeko Tex 100.

Šátek posíláme zabalený v látkové tašce se stylizovaným logem Loktu She. Přiložená je brožura, ve které najdete informace o nošení dětí a návod k uvázání základního úvazu, kterým je Kříž s kapsou uvnitř.

Záruční doba jsou dva roky.

 

Tabulka velikostí

 

velikost

délka šátku (po vyprání)

použití*

3

3,1 m

úvazy na bok, na záda (batoh)

4

3,6 m

úvazy na bok, na záda (batoh)

5

4,1 m

KsK - základní úvaz, konf. velikost 38 a menší, složitější úvazy na záda (dvojitý hammock)

6

4,6 m

KsK - základní úvaz, konf. velikost 40 - 42

složitější úvazy na záda (dvojitý hammock)

7

5,1 m

KsK - základní úvaz, konf. velikost 40 - 42

složitější úvazy na záda (dvojitý hammock)

 

* pozn. k tabulce: údaje k velikostem jsou orientační, záleží i na výšce postavy - čím vyšší jste, tím delší šátek potřebujete.

Úvazů je dnes celá řada, nicméně stále platí, že tím nejpoužívanějším je KsK - tedy Kříž s kapsou uvnitř.

Recenze

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napsat recenzi

Loktu She - Vltava Meander

Loktu She - Vltava Meander

Žakárový šátek České značky Loktu She z Tencelu, konopí a česané bavlny, univerzální, vhodný pro celé nosící období.

Napsat recenzi

Příslušenství