Vzhledem k velkému množství dotazů, jsem se rozhodla vám nafotit a detailněji pospat rozdíly mezi těmito nosítky. Lenka 4ever je na trhu již několik let a 4ever Neo je její vylepšená verze.

1. rozdíl – bederní pás

Bederní pás Lenky 4ever Neo je úplně jinak - šikmo prošit. Výsledkem je, že se při vyšší váže dítěte nemá tendenci ohýbat a prohýbat a daleko lépe rozloží váhu. Mateo má nyní 12 kg je opravdu se při nošení bederní páw ani nehnul. Výrobce v udává, že nosítko 4ever Neo má bederní pás tužší. Pocitově může působit pevněji, ale stále je hodně měkký a rozhodně nikde netlačí. Měkkost skoro srovnatelná s původní verzí.

bederní pás Be Lenka 4ever Neo

2. rozdíl – magnetická přezka

Nová verze je vybavena magnetickou přezkou, která umožňuje, zapnutí a rozepnutí jednou rukou. Je to velmi šikovné a používá se to moc hezky. Video, najdete na našem instagramu. Magnetickou přezku používá například i Vatanai, ale trošku jinou.

 

3. rozdíl – estetické prvky

Nosítko Lenka 4 ever Neo obsahuje několik krásných kožených detailů. Vizuálně je díky tomu méně batohovité a víc elegantní.

4. rozdíl - pojistka na přezce bederního pásu

Výrobce doplnil na novou verzi pojistku proti náhodnému rozepnutí. Já osobně to nevyužívám, ale hodně zákaznic má díky tomu větší pocit bezpečí. I nadále u obou verzí je jistící gumička.

5. rozdíl - očka na utahování

Na fotce je vidět, že nově je (nejen) na popruhu na nastavení výšky zádové opěrky umístěno plastové očko. K čemu je to dobré? Pomáhá to snazšímu zmenšování zádové opěrky. Tohle je za mě opravdu zásadní vychytávka, která vám hodně práci s nosítkem usnadní.

Poslední věcí je, že nosítko má úplně odlišné a decentnější vzory než původní verze. Mě se na nich moc líbí, že se dají lépe kombinovat k oblečení. Na druhou stranu, použité šátky jsou na omak o něco hrubší než třeba původní mandaly. Nejvíc je to znát u „kytičkových“ vzorů. Zvířecí vzory naopak po vyprání docela povolí a vzor je po praní zajímavě plastický. Nové nosítko jsem vytáhla na pár výletů. Testovala jsem verzi bez křížení popruhů i s křížením. U obou verzí jsem s 12-ti kilových dítětem cítila velký rozdíl v pohodlnosti oproti původní verzi. Na druhou stranu, je nosítko o 1000 Kč dražší než původní verze, takže je na každém, aby si zvážil, zda si chce za komfort při nošení těžších dětí připlatit. Připlácíte si samozřejmě i za design. Mě osobně byla pohodlnější verze s křízením popruhů, protože mi lépe sedí na úzkých ramenou, lépe mi rozkládá váhá, nikde mě nic netlačí. Jak bonus se mi ve verzi s širokými popruhy lépe kojí, ptž mám povolení popruhů na dosah ruky.

Všechny nosítka – tj. původní verzi i novou najdete v obou variantách (s křížením, i bez) v naší půjčovně, takže si sami můžete dopředu vyzkoušet a porovnat rozdíly :-)